Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine TOPiKA - trgovinska oprema so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

TOPiKA - trgovinska oprema je spletna trgovina podjetja Topika d.o.o., Stranje pri Škocjanu 12, 8275 Škocjan.

Splošne informacije

Naročeno blago dostavljamo zaenkrat samo kupcem na področju Slovenije, po dogovoru lahko tudi v druge države. Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletna aplikacija in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo v slovenskem, angleškem in hrvaškem jeziku.

Registracija

Ob registraciji v spletno trgovino TOPiKA dobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine TOPiKA, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotavljal naslednje informacije:

1. firmo in sedež podjetja ter kontaktne podatke;

2. bistvene lastnosti blaga ali storitve;

3. ceno blaga ali storitve, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter navedbo ali vsebuje stroške dostave;

4. stroške dostave;

5. podrobnejšo ureditev plačila ter načina in roka dobave;

6. rok veljavnosti podatkov iz 2., 3. in 5. točke tega odstavka;

7. navedbo tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe;

8. navedbo ali bo sklenjena pogodba shranjena pri podjetju in na kakšen način bo možen dostop do nje;

9. opis pravice do odstopa od pogodbe;

10.  pisno obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe ter o načinu in pogojih izvrševanja te;

11.  naslov, kamor lahko potrošnik pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave.

Postopek nakupa

1. Uporabnik lahko išče želene izdelke s klikom na ustrezno kategorijo ali pa v iskalnik vpiše naziv želenega izdelka.

2. Uporabnik izbere izdelke, ki jih želi kupiti s klikom na gumb "V košarico".

3. Ko izbere vse želene izdelke, lahko vidi vsebino košarice s klikom na gumb "Košarica".

4. Iz košarice lahko izdelke odstrani s klikom na gumb v obliki kante za smeti.

5. Če ima kupon, vnese kodo kupona.

6. Postopek nadaljuje s klikom na gumb "Naprej" in v naslednjem koraku preveri naslova za račun in dostavo ter ju po potrebi popravi.

7. S klikom na gumb "Naprej" v naslednjem koraku izbere ali se strinja s splošnimi pogoji poslovanja, ali se strinja, da se mu naročeno pošlje v reciklirani embalaži ter izbere način dostave.

8. Po ponovnem kliku na gumb "Naprej" izbere način plačila.

9. V naslednjem koraku potrdi naročilo s klikom na gumb "Potrjujem naročilo" in odpre se stran, na kateri je navedeno, da je nakup uspešno opravljen.

10. Uporabnik na elektronski poštni naslov prejem potrditev naročila.

11. Če izbere plačilo po predračunu, se mu po kliku na gumb "Potrjujem naročilo" prikaže skupen znesek za plačilo ter podatki o poslovnem računu ponudnika. Ob tem dobi tudi na elektronski poštni naslov podatke za nakazilo ter potrditev naročila.

12. Če izbere plačilo po povzetju, se mu izpiše, da je izbral plačilo po povzetju ter skupen znesek za plačilo izdelkov, naročilo pa potrdi s klikom na gumb "Potrjujem naročilo". Ob tem dobi na elektronski poštni naslov potrditev naročila ter sporočilo, da je naročilo v obdelavi. Do nadaljnjega je plačilo po povzetju onemogočeno.

 

Ponudnik v največ 48 urah od prevzema naročila pregleda, preveri dobavljivost in naročilo po potrebi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med uporabnikom in ponudnikom je nepreklicno sklenjena, ko kupec prejme potrdilo na elektronski naslov (e-mail).

 

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 

Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo potrošnika, le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na naš elektronski naslov info@topika.si ali pisno na sedež podjetja.

 

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 

 

 

Plačilo po predračunu

Ob izbiri plačila po predračunu uporabnik po potrditvi naročila dobi na spletni strani in na elektronski poštni naslov podatke o znesku in poslovnem računu ponudnika, na katerega je potrebno nakazati znesek za kupljene izdelke ter stroške dostave.

 

Cene

 

Vse prikazane cene so v evrih in še ne vključujejo DDV. Ne vključujejo tudi stroškov dostave. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določenega časa veljavnosti. V trgovini lahko oddate naročilo le, če je skupna vrednost nakupa brez dostave vsaj 24€ z DDV. V primeru nižjega zneska obračunamo manipulativne stroške v vrednosti 6€ z DDV.

 

Dostava

Ponudnik bo naročene izdelke poslal v najkrajšem možnem času. Vse izdelke, ki so na zalogi, bo odpremil najkasneje v 5. delovnih dneh po prejemu naročila oz. v primeru plačila po predračunu pa najkasneje v 5. delovnih dneh po plačilu predračuna.

Ponudnik ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvaja. V primeru posebnih zahtev, naj kupec le-te vpiše pod opombe na dnu naročila.

Če ponudnik določenega izdelka nima na zalogi, bo kupca o tem obvestil na elektronski poštni naslov ali po telefonu, da se dogovorita za dostavo naročenega izdelka.

Pogodbeni partnerji za dostavo pošiljk so: Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

ZELO POMEMBNO: Kupec mora prejeto pošiljko pred prejemom podrobno pregledati. V primeru vidnih in očitnih poškodb pošiljke je dolžan to navesti na spremni dokument prevoznika. V primeru naknadne ugotovitve skritih poškodb znotraj embalaže (zdrobljeni, zlomljeni ali kako drugače poškodovani artikli), je kupec dolžan to prijaviti dostavni službi in o tem obvestiti ponudnika.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da odstopi od pogodbe brez navajanja razlogov za svojo odločitev in brez kakršnekoli odškodnine, vendar je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in sicer na kontaktni e-naslov trgovina@topika.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh po navedenem pisnem obvestilu.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano,v originalni embalaži, vključno z navodili, vsemi sestavnimi deli, vijačnim materialom in priborom in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik (poškodbe nastale pri prevozu). Za reklamacije, nastale zaradi dostave, veljajo splošni pogoji prevoznika, ki opravi dostavo. Vrnjenemu blagu mora priložiti obrazec za vračilo artiklov, ki ga je prejel z dostavljenimi izdelki ali kopijo računa.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje trajno varovati vse osebne podatke uporabnika. Osebne podatke bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila.

Osebne podatke bomo za pošiljanje reklamnih sporočil in drugih obvestil uporabili le, če se bo uporabnik nanje naročil.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovino. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov ter se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko v primeru težav kupec poveže telefonsko ali po elektronski pošti na e-poštni naslov trgovina@topika.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Opozorilo po ZIsRPS

Topika d.o.o. obiskovalce spletne strani ter potencialne in že obstoječe stranke, ki imajo status potrošnika v smislu prvega odstavka 4. člena ZIsRPS, v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko začne v skladu s tem zakonom, kar pomeni, da se morebitni spori, v primeru, da jih stranki ne uspeta rešiti sporazumno, rešujejo pred pristojnim sodiščem.

Želimo vam veliko prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Borut Zoran

Topika d.o.o.

Stranje pri Škocjanu 12

8275 Škocjan